Geen gymlessen na sluiten Zutphense sporthal

Geen gymlessen na sluiten Zutphense sporthal

Op twee basisscholen in Zutphen zijn deze week geen gymlessen meer. Dit omdat dinsdagavond besloten is sporthal de Meme te sluiten vanwege de onveiligheid. 

De Leadasbergschool en Arcade zijn, evenals basketbalvereniging Hanze Stars, de dupe van het sluiten. Een medewerker van Arcade: “Wij hebben het geluk dat wij een groot grasveld achter de school hebben. Daar voetballen en handballen we. De gymlessen gaan niet door, we proberen buiten wat invulling te geven. Wij hebben gezegd we wachten tot maandag wat er dan gemeld wordt door de gemeente.“

Sluiten

Het college heeft besloten dat sportzaal de Mene per direct gesloten wordt. De aanleiding hiervoor is een vochtprobleem dat de sportvloer aantast. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit vochtprobleem de stroefheid dusdanig vermindert dat intensief sporten tot onveilige situaties kan leiden. Daarom heeft het college besloten om meer onderzoek te doen en te zorgen voor een veilige oplossing. Tot die tijd worden alle activiteiten in de zaal stopgezet. “De gemeente gaat in nauw overleg met de scholen en de verenigingen zoeken naar alternatieve locaties, zodat de gymlessen en andere sportactiviteiten elders doorgang kunnen vinden. Zodra er meer bekend is over de duur van de sluiting en de alternatieven, zal dat zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden“ meldt een woordvoerder.

 

 

Lees ook: Zutphense sporthal blijkt onveilig, en is daarom per direct gesloten

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.