Net als vroeger: Zutphense partijen willen buitenzwembad met glijbaan
Het Graaf Ottobad in 1965.

Net als vroeger: Zutphense partijen willen buitenzwembad met glijbaan

Het was maandagavond warm in de raadszaal en daarom zochten PvdA, SP en Lijst van Vliet afkoeling. Zij willen namelijk een motie indienen dat Zutphen een buitenzwembad met glijbaan moet krijgen. 

Poll
In een poll op Facebook na aanleiding van dit artikel gaven veel mensen aan behoefte te hebben aan een buitenzwembad. Volgens de burgers is het te ver fietsen in de hitte om naar een zwembad in Almen, Gorssel, Vorden of Twello te gaan. 

Waarschijnlijk houden de politici van glijden want ze melden namelijk erg specifiek dat er een glijbaan bij het bad moet komen. De gemeente vraagt de partijen om een haalbaarheidsonderzoek te doen.  

IJsselslag
Precies een jaar geleden heeft de Sp een motie ingediend voor een glijbaan en andere attributen voor zwembad de IJsselslag. Deze werd afgewezen. 

Lees verder onder de kaart...

Alle buitenzwembaden in de regio. Bron: LGLD

Bronsbergermeer
In diezelfde raadsvergadering werden er ook vragen gesteld over recreatieplas Bronsbergermeer. PvdA vroeg zich af waarom er nog geen voorzieningen zoals toiletten en EHBO zijn omdat er met deze temperaturen veel gezwommen wordt. Wethouder Coby Pennings gaf aan er nu geen antwoord op te kunnen geven maar dat ze het gaat onderzoeken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.