Golf aan kritiek rolt over Warnsveldse sinterklaasintocht

Golf aan kritiek rolt over Warnsveldse sinterklaasintocht

De Sinterklaasintocht in Warnsveld heeft dit jaar verre van populariteit gewonnen. Omdat ze de intocht verplaatst hebben naar een weekend eerder dan normaal krijgen ze bakken met kritiek over zich heen. 

Uit reacties op social media en uit reacties op artikelen op deze nieuwswebsite blijkt dat er weinig mensen met lof spreken over de organisatie van de intocht. De intocht in het dorp is aanstaande zaterdag, op dezelfde dag als de landelijke intocht. Voorgaande jaren was het op dezelfde dag als de intocht in Zutphen. En dat is altijd een week later. 

18 november

“De landelijke intocht is vanaf 12 uur en duurt ongeveer een anderhalf uur. Dus ik moet mijn kind uitleggen dat de Sint, die in Dokkum aankomt, na de uitzending gelijk al in Warnsveld is? Ze kan de hele uitzending trouwens niet zien want ik moet met haar op tijd bij Den Bouw zijn” schrijft Wouter in een uitgebreide reactie op een artikel van LokaalGelderland. Bea is wat korter van stof: “Dit kan toch niet! Ik ga niet meer hoor, zaterdag voor de tv en een week later in Zutphen. Voor de kinderen veel leuker.” 

"Ze vinden dus een andere intocht belangrijker dan die van Warnsveld?"
Krista

Krista roept zelfs op de intocht te boycotten: “Ze vinden dus een andere intocht belangrijker dan die van Warnsveld? Dat zegt genoeg! Laat ze veel plezier hebben bij die andere intocht. Maar daarom zeg ik wel dat de intocht in Warnsveld geboycot moet worden. Niemand moet daar heen gaan.” Via verschillende wegen wordt er ook gereageerd op Facebook: “Warnsveld denkt een eigen gemeente te zijn. Grappenmakers!”

"Van al dat commentaar lusten de honden geen brood"
Organisatie intocht Warnsveld

Maar, wat is de reden? 

Liesbeth Rouwenhorst, organisator van de intocht, meldt zelf geen kritiek te krijgen: “We hebben een hele populaire Facebookpagina. En daar komen dagelijks positieve berichten binnen. Wij krijgen geen kritiek, van al dat commentaar lusten de honden geen brood.” 

Eerder legde ze de reden van het vervroegen van de intocht uit: “Wij doen ook de organisatie van een ander sinterklaasfeest. En dat is volgend weekend, we kunnen dus geen twee dingen tegelijk doen. Dit sinterklaasfeest is voor enkele duizenden kinderen. Die datum staat al een jaar vast.” Dat men er vanuit gaat dat het altijd op dezelfde dag is als alle jaren is volgens haar niet het probleem van de organisatie: “Dat zit in het hoofd van de mensen verkeerd.”

Ook in het wekelijkse cartoon-item van weekblad Contact wordt het besluit op de hak genomen:

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.