Sinterklaas en wethouder Coby Pennings in Warnsveld vorig jaar.

Organisatie Sinterklaasfeest Warnsveld herkent kritiek niet

  • Sint
  • 14 november 2017 - 09:00

WARNSVELD - De organisatie van de Sinterklaasintocht in Warnsveld herkent de kritiek die op hun geuit wordt niet. Ze zeggen juist dat het andersom is. Dat blijkt uit een reactie die organisator Liesbeth Rouwenhorst geeft. 

Afgelopen weekend werd er op social media verbaasd gereageerd op het feit dat de sinterklaasintocht in het dorp een week vervroegd is. Vele reacties lieten blijken dat mensen dat opmerkelijk vinden. Uit navraag van deze nieuwswebsite bleek dat de organisatie niet echt een goede naam opgebouwd heeft. Liesbeth Rouwenhorst is sinds een jaar verantwoordelijk voor de organisatie, en ze geeft uitleg over de verschuiving van de datum: “Wij zien geen probleem in het verschuiven van de datum. Volgens de wethouder is het een goed plan en is de kans dat er nog meer kinderen komen. Het wordt nog gezelliger” vertelt ze. 

"We vonden het goed om het te verschuiven"
Liesbeth Rouwenhorst

Veranderen van datum

Wat de reden is van het verschuiven? “Dat heeft een organisatorische reden. Die we eigenlijk liever voor onszelf houden”, maar toch geeft ze de reden bloot: “Wij doen ook de organisatie van een ander sinterklaasfeest. En dat is volgend weekend, we kunnen dus geen twee dingen tegelijk doen. Dit sinterklaasfeest is voor enkele duizenden kinderen. Die datum staat al een jaar vast.”

Op de vraag waarom die datum dan niet veranderd kon worden, omdat de datum van het Sinterklaasfeest in Warnsveld al lange tijd een week na de landelijke intocht is antwoord ze: “Het is ook wel eens anders geweest. We vonden het goed om het te verschuiven.” En dit terwijl veel mensen er vanuit gaan dat de intocht ‘altijd’ een week na de landelijke intocht is: “Dat zit in het hoofd van de mensen verkeerd. Ik heb met de mensen die het al langer organiseren overlegd en die vonden het ook een goed plan.” 

"Warnsveld wil al lange tijd graag samenwerken met Zutphen"
Liesbeth Rouwenhorst

Op de beschuldigingen dat ze niet willen samenwerken met de intocht in Zutphen reageert Rouwenhorst verbaasd: “Dit vind ik raar om te lezen. Warnsveld wil al lange tijd graag samenwerken met Zutphen, maar zij wuifden dit weg. Ze vonden het teveel gedoe.” 

Dus, voor in de agenda: De sinterklaasintocht in Warnsveld is op dezelfde dag als de intocht landelijk (18 november), in Zutphen is de intocht een week later (25 november). 

 

 

Lees ook: Waarom Sinterklaas dit jaar niet op dezelfde dag aankomt in Zutphen en Warnsveld


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.