Vanaf maart kunnen startende ondernemers vanuit zeecontainers werken
De locatie van Inbox15.

Vanaf maart kunnen startende ondernemers vanuit zeecontainers werken

Het heeft een lange tijd geduurd maar eindelijk hebben ondernemers Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven het voor elkaar: een vergunning voor hun project ‘Inbox15’.

Het plan is om een leegstaande loods te vullen met zeecontainers. Hier kunnen dan jonge en startende ondernemers aan het werk. Het idee is bedacht omdat het in de binnenstad vrij duur is om je te vestigen. 

‘Trots’ 

“Een grote stap is gezet, onze vergunning is binnen om met de activiteiten te starten” schrijven ze trots op Facebook. Eindelijk mogen zij startende ondernemers bij elkaar gaan brengen: “Er zijn veel creatieve en talentvolle mensen in en om Zutphen, die het moeilijk en/of spannend vinden de stap naar ondernemerschap te zetten. INBOX15 biedt je de kans om jouw eigen talent verder te gaan ontwikkelen, maar waarbij je ondersteunt worden in het leren om ondernemer te zijn. En dat alles met 58 andere ‘jonge’ ondernemers onder één dak. Leren van elkaar en elkaar versterken waar het kan hoort daar vanzelfsprekend bij.”

Ook schrijven ze dat er nog genoeg plek is voor de startende ondernemers: “De eerste deelnemende ondernemers maken we binnenkort bekend. Er zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar voor 'jonge' ondernemers in de kleine maakindustrie (moderne ambachten), zakelijke dienstverlening en horeca (food).”

Lange rit 

Het heeft lang geduurd voordat alles geregeld was door de vele tegenslagen. Zo kwam er veel kritiek van ondernemers uit de binnenstad. Zij vonden het niet kunnen er ‘ongewenste concurrentie’ zou komen op een industrieterrein. 

Ook bleef het binnenstadsmanagement de ondernemers etteren. Zij vonden ook dat er geen detailhandelsvestiging mag komen op de Mars. 

Op Goede Vrijdag volgend jaar willen ze openen. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.