Inbox15 mogelijk niet in Reesink-pand

Inbox15 mogelijk niet in Reesink-pand

ZUTPHEN - Inbox15, het bedrijf dat in de Noorderhaven een "culturele en ambachtelijke ontmoetingsplek" wilt starten, mag dit mogelijk niet. De gemeente steekt er wellicht een stokje voor, en ook de binnenstadmanager ziet het niet zitten.

De gemeente moet de aangevraagde omgevingsvergunning nog behandelen. Verantwoordelijk wethouder Coby Pennings zei tegen De Stentor dat ze het een ‘mooi initiatief’ vond, maar vermelde wel dat de gemeente eigenlijk geen detailhandel wil toestaan in het gebied. “Dit omdat detailhandel op deze locatie concurrerend werkt met de binnenstad. Kortom: we moeten het hier nog over hebben." Initiatiefnemers Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven zeiden laatst tegen LokaalGelderland dat juist iets anders wilden bieden dan de binnenstad (lees meer).

Ook de binnenstadmanager Remco Feith vind dat het nieuwe bedrijf zich niet moet vestigen in de Noorderhaven. Tegen de krant zei hij dat niemand gebaat is bij verdunning van de detailhandel. Volgens hem zijn er genoeg alternatieven in de binnenstad, al moeten de ondernemers dan wel hun plannen aanpassen. Hij gaf aan in de krant de ondernemers komende week mee te nemen naar een mogelijk alternatief.

"Inbox15 is een sterk staaltje out of the box denken."
Hans Boersbroek (Stadspartij)

Politiek
Uit de politiek komen weer andere geluiden. Politicus Hans Boersbroek (Stadspartij) noemde in een reactie de protesten vanuit de binnestad 'koud watervrees'. "Het is jammer te constateren dat beleidsmakers op het gemeentehuis qua visie achterblijven waar het nieuwe trends en ontwikkelingen betreft." Hiermee bedoelt hij onder andere de bouw van de twee tunnels die de binnenstad met de Noorderhaven verbinden. "Inbox15 is een sterk staaltje out of the box denken. Hergebruik oude industriepanden in een nieuwe urban omgeving. Precies wat Zutphen nodig heeft", zegt Boersbroek. Hij wil met zijn fractie in gesprek gaan met de ondernemers, omdat het plan volgens hem support verdient.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.