Inbox15 dichterbij dan ooit
De loods.

Inbox15 dichterbij dan ooit

ZUTPHEN - Er was een hoop om te doen. Maar het idee voor een ambachtelijke ontmoetingsplek in de Reesinkloods, Inbox15, lijkt dichterbij dan ooit. 

De kartrekkers achter Inbox15 en de gemeente gaan overleggen over een tijdelijke vergunning van 10 jaar. Dit op basis van een thema bedrijf, dat past namelijk het beste bij ambachten laten ze weten. Inbox15 wil dat het ook een plek wordt die het waard is om even te bezoeken. Ambachten zijn op zichzelf goede elementen voor een bezoek en wat reuring op Noorderhaven. De gemeente wil binnen de hoofdbestemming meewerken aan ruimte voor ondersteunende horeca, die het bezoek aan de ambachtelijke ontmoetingsplek veraangenaamt. 

Geen markthal 
De focus moet niet komen te liggen op een foodcourt of een overdekte markthal, zoals dat volgens Inbox15 af en toe begrepen is. Het moet een plek worden om samen te komen, te werken, te leren, te ontwikkelen en ambachtsproducten en -diensten te maken. Voor bezoekers moet het ook interessant worden: Het wordt ook een laagdrempelige plek die je kan bezoeken en waar je die ambachten kan beleven. Als ambachtscentrum vooral gericht op ‘maken’. Evengoed wel de mogelijkheid om producten af te nemen. 

Indeling
De loods wordt gevuld met 20ft zeecontainers. De ondernemers op de begane grond zijn meer de ‘makers’ denk aan sieraden, kleding, chutneys, smoothies, kartonnen lampen, pasta, 3D-toepassingen, leer ect. Op de verdieping zijn het meer de ‘dienstverleners’, zoals design, ICT, communicatie). Het zijn állemaal starters, kleine gespecialiseerde bedrijfjes, die met hun ambacht op 14 m2 uit de voeten kunnen. De huisvesting bij elkaar in één pand heeft alles te maken met het idee dat starters elkaar kunnen helpen en stimuleren. Het beste resultaat is wanneer ondernemers na enige tijd uitvliegen naar een andere plek in Zutphen.

 

 

Bekijk ook: Video | Inbox15 hoort op de Noorderhaven thuis

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.