Politieke partijen Zutphen: 'Cameratoezicht binnenstad moet stukken beter'
Foto ter illustratie.

Politieke partijen Zutphen: 'Cameratoezicht binnenstad moet stukken beter'

In de gemeente Zutphen wordt gekeken hoe het cameratoezicht in de binnenstad een stuk beter kan worden. Dit na aanleiding van het uitgaansgeweld van de afgelopen tijd

Maandagavond heeft Burgerbelang samen met het CDA, ChristenUnie, PvdA en Lijst van Vliet een motie ingediend. Ze vragen het college te kijken naar mogelijkheden voor cameratoezicht. Fractiebaas van Burgerbelang gaf aan dat het wurgincident met een agent het afgelopen weekend het onderwerp nog actueler maakt. 

Anja van der Veldt, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland ziet voordelen in cameratoezicht vertelde ze eerder: “Onze ervaring is dat horecaondernemers positief zijn over cameratoezicht. Veel horecaondernemers hebben zelf al camera’s geïnstalleerd bij hun eigen zaken. Camera’s op straat zullen zorgen voor een beter algemeen gevoel van veiligheid waar de horecaondernemers baat bij zullen hebben.” Net als Remco Feith, de binnenstadsmanager van Zutphen: “Wij zien cameratoezicht als een mooie bijdrage aan de binnenstad. Niet dat Zutphen onveilig is, maar veiligheid komt wel steeds terug in evaluaties die wij houden onder de ondernemers, consumenten en bewoners.”

Maandagavond is nog geen besluit genomen. Dit gebeurt waarschijnlijk over een maand tijdens een forumvergadering.

 

 

Lees ook: Alle berichtgeving over de mishandeling van een agent het afgelopen weekend

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.