Burgers roepen "Waar zijn die camera's?" na poging tot doodslag Zutphense agent
Foto ter illustratie.

Burgers roepen "Waar zijn die camera's?" na poging tot doodslag Zutphense agent

Een agent uit Zutphen heeft zaterdag op zondagnacht de schrik van zijn leven ervaren. Dit toen een 22-jarige man uit Bronckhorst hem probeerde te wurgen. Er was een opstootje gaande in de binnenstad waar de agent wat aan wilde doen. Volgens burgers had “het voorkomen kunnen worden.”

Na een korte rondvraag op straat zondagmiddag reageren veel Zutphenaren hetzelfde. “Als ze gewoon camera’s hadden opgehangen in de binnenstad had de jongen misschien extra nagedacht voordat hij dit deed.” Een andere zegt weer: “Überhaupt moeten er hier camera’s komen. Kijk naar die tweeling die onlangs in elkaar getimmerd werd. Volgens mij hebben ze die daders ook nog niet opgepakt. Camera’s hadden daar voor kunnen zorgen.” 

"Het fucking industrieterrein hangt vol met camera’s"
Zutphenaar

Dit had niet mogen gebeuren
Dat voorkomen beter is dan genezen zien de meeste burgers ook. “Dit had niet mogen gebeuren. Ik leef met meneer agent mee. Ik hoop dat hij er snel weer bovenop komt” zegt een buurtbewoner op leeftijd. Ze vertelt dit nog nooit meegemaakt te hebben. Een man die op de Zaadmarkt woont heeft het een en ander meegekregen van de aanval: “Ik hoorde geroep en geschreeuw. Wat niet heel raar is aangezien het zaterdagavond heel laat is. Maar als ik geweten had wat daar gebeurde had ik denk ik anders gereageerd.”

Een jongen uit Warnsveld zegt zich kwaad te maken om wat er gebeurt is. “Het fucking industrieterrein hangt vol met camera’s. Waarom in de binnenstad zo weinig?”

Motie
Na aanleiding van de tweeling die na Bevrijdingsdag aangevallen werden op de Schupstoel hebben Burgerbelang Zutphen Warnsveld en de lokale CDA-fractie  het plan om een motie in te dienen waarin de gemeente wordt opgedragen de mogelijkheden voor cameratoezicht in de binnenstad te onderzoeken. “Wij zien cameratoezicht als een mooie bijdrage aan de binnenstad. Niet dat Zutphen onveilig is, maar veiligheid komt wel steeds terug in evaluaties die wij houden onder de ondernemers, consumenten en bewoners” vertelde Binnenstadsmanager Remco Feith toen. 

 

 

Lees ook:
Man probeert Zutphense agent te wurgen
&
Burgerbelang en CDA pleiten voor camera's in binnenstad Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.