Vuurwerkverkoop terug op het Zutphense Polplein, bij kringloopwinkel Re-Sell

Vuurwerkverkoop terug op het Zutphense Polplein, bij kringloopwinkel Re-Sell

Jarenlang werd er geen vuurwerk meer verkocht op het Zutphense Polplein. Maar goed nieuws voor de liefhebbers van harde knallen of mooi siervuurwerk: het komt weer terug. 

Kringloopwinkel Re-Sell is vanaf dit jaar een officiele dealer en gaat vuurwerk verkopen in hun winkel. “Dat was eigenlijk een toevalstreffer! Een ondernemer vertelde ons dat er vuurwerkbunkers in ons pand zaten. Wij wisten niet dat die ruimtes daarvoor bestemd waren. We kregen ook het advies om vuurwerk te gaan verkopen, dus gaan we dat maar doen”, legt eigenaar Harold Esman uit. Vroeger verkocht Europatuin vuurwerk, in datzelfde pand zit Re-Sell sinds deze zomer

"Mensen komen nu al binnen omdat ze vuurwerk willen kopen"
Harold Esman

Een paar jaar lang was er geen vuurwerkverkooppunt te vinden op het plein. Maar nu wel, is te zien aan de mooi ingerichte etalage van de winkel. “We hebben de etalage alvast ingericht, en mensen komen nu al binnen omdat ze vuurwerk willen kopen. Uiteraard kan dat nog niet”, lacht Esman. 

Lees verder onder de video...

De vuurwerkbunker ligt vol.

175 soorten vuurwerk

Er zullen 175 soorten vuurwerk verkocht worden. De eigenaar: “We schijnen de grootste bunker van Zutphen te hebben. Ook krijgen we de grootste voorraad van de regio, en we zijn de goedkoopste.” Vooral de combinatie kringloopwinkel met vuurwerkwinkel is uniek. Voor zover bekend koopt geen enkele kringloopwinkel vuurwerk. Re-Sell werkt met een stellages-concept. Mensen kunnen een stellage huren om hun spullen te verkopen. “In deze stellages zullen we ook het vuurwerk uitstallen. We gaan het mooi tentoonstellen, waarna mensen de nummers kunnen opschrijven en het aan de balie kunnen bestellen.” 

Vanaf 28 december wordt het vuurwerk verkocht in Nederland. Het kan dan in de winkel gekocht worden en online kan de klant het alvast bestellen. Dit kan via DeVuurwerkwinkel.nl. Wie online bestelt krijgt bij besteding boven de 20 euro vijf procent korting. 

Openingstijden vuurwerkverkoop

Zaterdag 28 december: 
09.00 uur - 20.00 uur

Zondag 29 december (alleen kijken en bestellen, geen verkoop):
12.00 uur - 17.00 uur

Maandag 30 december: 
09.00 uur - 20.00 uur

Dinsdag 31 december: 
09.00 uur - 17.00 uur

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.