Vérian wil thuiszorggat in Zutphen gaan opvullen
Verian in Brummen.

Vérian wil thuiszorggat in Zutphen gaan opvullen

Doordat Sutfene de thuiszorg wegbezuinigt heeft, en er ook het één en ander speelt bij Buurtzorg, ontstaat er een groot gat binnen de Zutphense thuiszorg. Maar zorgorganisatie Vérian lijkt de redder in nood. 

Vérian werkt momenteel in de omgeving Apeldoorn en Brummen. Ze willen ook Zutphen erbij gaan trekken. “We hebben een vrij grote organisatie! We hebben een aantal cliënten in Zutphen, maar dat is vooral het stukje wat tegen Brummen aanligt”, legt Pam Ter Steeg, manager Zorg & Welzijn, uit. “Zutphen grenst aan ons werkgebied, dus dat kunnen we makkelijk gaan bedienen.”

Advertentie

Overstappen

Er zullen veel cliënten overstappen naar Vérian, is hun voorspelling. “We konden in het begin niet inschatten hoe groot het zou zijn. We hebben aangegeven dat we zowel cliënten als medewerkers wel over willen nemen. Het worden er steeds meer! Zo houden we maandag een inloopavond voor medewerkers van Sutfene. Zo’n 30 willen er al overstappen. En veel meer cliënten hebben zich al gemeld.” 

"In principe willen we in alle hoeken van Zutphen zorg leveren"
Pam ter Steeg (Vérian)

Hoe ze het precies gaat doen wordt momenteel uitgezocht. Ter Steeg: “We hebben nog geen kant en klaar draaiboek klaarliggen. Dat ligt er even aan hoeveel cliënten en medewerkers zullen overstappen. In principe willen we in alle hoeken van Zutphen zorg leveren. Maar we weten nog niet of dat kan. Dat moeten we uitzoeken.” 

Geld

Zorgorganisatie Sutfene heeft de stekker uit de thuiszorg getrokken, omdat het niet lucratief genoeg is. Ter Steeg denkt dat hun het wel winstgevend voor de organisatie kunnen laten zijn. “Als ik kijk naar de rest van onze thuiszorg ben ik daar niet bang voor. We hebben het zo goed georganiseerd dat dat wel goed moet komen. Het moet efficiënt gepland worden. Dat is belangrijk!”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.