SP over schrappen thuiszorg Sutfene: 'Dit hoort niet in een beschaafd land'

SP over schrappen thuiszorg Sutfene: 'Dit hoort niet in een beschaafd land'

De Zutphense SP heeft veel gedaan voor de thuiszorgers en de cliënten in Zutphen. Dat zorgorganisatie Sutfene heeft besloten de thuiszorg weg te bezuinigen komt als een klap. 

"Het is nog maar de vraag of het iedereen op tijd lukt een nieuwe thuiszorger te vinden, en als het al lukt krijgen patiënten opnieuw een nieuw gezicht en een nieuw bedrijf. Dat hoort niet in een beschaafd land", vertelt fractievoorzitter Nils Müller. 

Advertentie

De partij vindt het raar dat een zorgorganisatie zomaar kan stoppen met zoiets. "We hebben het hier niet over een schoenenfabrikant. We hebben het over mensen die zorg nodig hebben." Dit verhaal zorgt ervoor dat de partij weer eens het woord marktwerking van de daken kan schreeuwen, zoals ze graag doen. "We moeten dus zo snel mogelijk af van die marktwerking in de zorg, zo dat we voor eens en voor altijd kunnen afrekenen met dit soort wantoestanden die niet thuis horen in een beschaafd land", aldus Müller. 

Zorgverzekeraars

Politiek gezien valt er niet zo heel veel mee te doen, legt de fractievoorzitter uit. "In dit geval betaalt de zorgverzekeraar en niet de gemeente. Dat zou ook een deel van de ellende verklaren, want die zorgverzekeraars willen naturlijk geen cent extra betalen." De partij zal binnenkort wel aan het Zutphense college vragen hoe zij over de ontwikkelingen denken. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.