Politie zoekt man die verdachten van overval achtervolgde op fiets

Politie zoekt man die verdachten van overval achtervolgde op fiets

De politie is op zoek naar een man die de verdachten van een overval achtervolgde vrijdagavond. Hij ging mogelijk achter de daders van de overval op de t-mobile in Zutphen aan. Ook heeft de politie wat meer informatie over de overval vrijgegeven. 

Getuigen van de overvalpoging, mensen die de (wegrennende) verdachten in de binnenstad hebben gezien en mensen die camerabeelden hebben waarop de (vluchtende) jongemannen te zien zijn , en nog niet met politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche op telefoonnummer 0900-8844.

Advertentie

In het bijzonder wordt dus ook een man op een fiets, die de verdachten nog achtervolgd zou hebben, gevraagd om zich te melden. De drie jongemannen, donker gekleed en met capuchon op, zijn vermoedelijk weggerend over de Rozengracht naar de Berkelkade en vervolgens richting de Marspoortstraat.

Medewerker vastgepakt

De overval vond vrijdag voor 20.00 uur plaats. Drie jongemannen kwamen de t-mobile winkel binnen, waarna een medewerker werd vastgepakt en bedreigd. Toen een alarm afging gingen de mannen er vandoor. De gewaarschuwde politie was snel aanwezig en startte meteen een onderzoek.

Met meerdere politie-eenheden is in de omgeving uitgekeken naar de weggerende verdachten. Die werden niet meer aangetroffen. De medewerker bleef ongedeerd, van hem is een aangifte opgenomen. Ook spraken agenten met enkele getuigen. Of er buit is gemaakt is in onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak verder.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.