Isendoorn College: 'We nemen waar mogelijk onze verantwoordelijkheid buiten school'

Isendoorn College: 'We nemen waar mogelijk onze verantwoordelijkheid buiten school'

Vorige week kwam een leerling van het Isendoorn College in Warnsveld in het nieuws. De jongen jongen moest uit het water gered worden door een medeleerling. Volgens omstanders werd hij in het water gegooid, volgens de school fietste hij er zelf in. Wel maakte het nieuws veel reacties los. 

Op Facebook schrijft iemand dat het vaker escaleert rondom de school. “Vorige week keek ik vanuit de sportschool uit het raam. Ze kwamen aangerend met een fiets van een ander, zette deze ergens bovenop en gooide het daarna over een muurtje tussen de struiken”, schrijft de Zutphenaar. Ze verbaasd zich dat jongeren zo met elkaar omgaan. De school heeft van dit (relatief kleine) incident vernomen. 

Advertentie

Lastigvallen

Na rondvraag onder omwonenden van de school blijkt dat de jongeren geregeld elkaar lastigvallen. “Laast waren ze aan het gooien met de tas van een brugklasser. Toen ik er wat van zei rende de daders hard weg”, vertelt een man die vlak bij de school woont. Het Isendoorn College houdt contact met de omwonenden, vertelt rector Erwin Lutteke: “Onze facilitaire organisatie onderhoudt contacten met de omgeving van de school. Op deze manier houden we  zo goed als dat gaat de buurt in de gaten.”

"We nemen onze verantwoordelijk voor ons schoolterrein en waar mogelijk ook voor het gebied om de school heen"
rector Erwin Lutteke

De Warnsvelder die het pestgedrag zag: “De school moet eens verantwoordelijkheid nemen.” Echter ligt dat wat lastig. De school is verantwoordelijk voor de leerlingen onder schooltijd in en om de school. Maar wanneer de schoolbel aan het einde van de dag klinkt is het een grijs vlak. Lutteke zegt dat de school haar verantwoordelijkheid neemt: “Wanneer wij meldingen krijgen van de buurt van vernieling of vervuiling reageren we daar direct op. Over het algemeen gaat dat heel goed. We nemen onze verantwoordelijk voor ons schoolterrein en waar mogelijk ook voor het gebied  om de school heen.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.