Scholier uit water gered bij Isendoorn College

Scholier uit water gered bij Isendoorn College

Een middelbare scholier, volgens omstanders een brugklasser, is uit het water gered bij het Isendoorn College in Warnsveld. De jongen zou in het water zijn gegooid vertellen verschillende leerlingen. 

Omstreeks 15.00 uur dinsdagmiddag belandde de jongen in het water. Dit samen met zijn fiets en zijn tas met daarin zijn iPad en smartphone. Omstanders weten te vertellen dat de jongen in het water geduwd is, maar de precieze toedracht is niet helemaal duidelijk. Andere scholieren hebben hem uit het water gehaald. 

De jongen is niet gewond geraakt. Wel zijn zijn spullen beschadigd geraakt.

UPDATE 20.15 UUR: 
Het Isendoorn heeft aangegeven te willen reageren: “Vanzelfsprekend hebben we uitgezocht wat er is gebeurd. De betreffende leerling is niet in het water gegooid of geduwd. Leerling en ouders juist heel blij met snelle hulp door medeleerlingen en conciërge. Belangrijk omdat wij ander gedrag, zoals in water gooien, absoluut niet accepteren”, legt rector Erwin Lutteke uit. Echter hebben meerdere leerlingen, los van elkaar, vertelt dat de jongen erin geduwd is. Lutteke: “De conciërges hebben het uitgezocht en leerlingen gesproken. We hebben ook met de vader van de betreffende leerling gesproken. We spreken zeker morgen nog wel leerlingen die met dit verhaal antwoord hebben gegeven op vragen van de pers.” Het incident vond plaats buiten schooltijd. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.