Nieuwe beeld voldoet niet aan vergunningsprocedure

Nieuwe beeld voldoet niet aan vergunningsprocedure

ZUTPHEN - Middels een persbericht laat de stadspartij Zutphen Warnsveld weten niet te spreken te zijn over ‘Die Badende’. Een beeld kunstwerk wat nabij de Berkekruïne geplaatst is. 

“Het gaat hier om een activiteit langs de gehele Berkel, waarbij wat ons betreft sympathie voor het vrolijke beeld, zoals bijvoorbeeld de plek waarop het geplaatst is in Almen, maar niet vol in het zicht van deze historische locatie” schrijven ze. “Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de afwegingen van de gemeente Zutphen om juist voor deze locatie te hebben gekozen.”

Vergunning
Ook klopt er volgens de Stadspartij het een en ander niet omtrend de vergunningsprocedure van het beeld. Er wordt mogelijk niet voldaan aan de vergunningsprocedure. Deze zou pas een aantal dagen voor de plaatsing van het beeld ingediend zijn. Normaal gaat de aanvraag van een vergunningsprocedure niet zo. Er kan binnen 6 weken nog bezwaar tegen een besluit gemaakt worden volgens de Rijksoverheid. 

Schriftelijke vraag
De Stadspartij gaat daarom een schriftelijke vraag indienen. Ze willen opheldering over de gevolgde procedure, de kosten van het plaatsen van het beeld. En ze willen antwoord op de vraag: waarom er vanwege deze beeld bepalende historische locatie, geen input is gevraagd vanuit de Zutphense samenleving? “Immers het historische stadsgezicht van Zutphen gaat ons allen aan!”

 

 

Lees ook: Veel rumoer over nieuw beeld in Zutphen: "Afschuwelijk" 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.