Veel rumoer over nieuw beeld in Zutphen: "Afschuwelijk"
Het beeld bij de brug.

Veel rumoer over nieuw beeld in Zutphen: "Afschuwelijk"

ZUTPHEN - Inwoners en bezoekers van Zutphen kunnen een nieuw kunstwerk bezichtigen in Zutphen. Bij de brug nabij de Berkelruïne is het beeld ‘Die Badende’ geplaatst.

Maar veel Zutphenaren vinden het beeld maar niets. “Afschuwelijk, waarom moet dat nou weer hier staan” zei Willem, die met verontwaardiging naar het beeld stond te kijken. "Wat een lelijk dik mens", zegt een andere voorbijganger. De fluisterbootschippers, die langs het beeld varen, wilden niet inhoudelijk reageren op de kwestie. De fluisterboten ondervinden geen hinder aan het beeld.

Gemeente
Hoewel er veel kritiek is op het standbeeld, is de gemeente niet van plan het beeld te laten verwijderen, zei een voorlichter tegen Omroep Gelderland: “We hebben samen met onder andere het waterschap, toeristische organisaties en 3de Berkel Compagnie de ambitie om de kracht van de Berkel beter te benutten. Hierbij gaat het om de Berkel meer beleefbaar te maken. De dame die geplaatst is, is daar een uiting van.”

Badinrichtingen
Het beeld staat symbool voor de Duits-Nederlandse samenwerking. Langs de rivier de Berkel staan meerdere van deze beelden, herdenkend aan de vele badinrichtingen die vroeger aan de rivier gevestigd waren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.