Zet je overgebleven tuinmeubilair op een veilige plek! Opnieuw erg slecht weer onderweg
De stormschade van dinsdagnacht.

Zet je overgebleven tuinmeubilair op een veilige plek! Opnieuw erg slecht weer onderweg

Terwijl de regio de schade van de storm opruimt, mogen we ons ook vast schrap zetten voor de volgende! Er wordt opnieuw slecht weer verwacht. Het zal in de avonduren richting onze regio trekken. 

Update donderdag 6 juni 00.35:
Het KNMI heeft voor de provincie Code Oranje afgegeven. Ze melden het volgende: 
"Een gebied met met zware onweersbuien trekt de komende uren van zuid naar noord over het land. Hierbij komen lokaal (zeer) zware windstoten van 75-100 km/uur voor, zeer lokaal mogelijk boven de 100 km/uur. Tevens valt er lokaal veel neerslag en kan er (grote) hagel voorkomen."

Er worden zeer harde windstoten en veel bliksemontladingen verwacht. Rond 23.00 uur vanavond trekt de nieuwe ‘storm’ onze provincie binnen. Het kan tot wel 04.00 uur duren voordat alles weer weg is. In korte tijd kan er veel neerslag vallen, wat zorgt voor wateroverlast. 

Neem maatregelen

Het zal niet zo extreem als dinsdagnacht worden. Toen haalde de wind ruim 100 kilometer per uur. Aankomende nacht zullen de windstoten ongeveer 80 kilometer per uur zijn. Wel is het advies om extra maatregelen te nemen bij dingen die getroffen zijn door de storm van dinsdagnacht. Dek bijvoorbeeld schuurtjes met kapotte daken extra goed af. En zorg dat je geen stapel met takken in je tuin hebt liggen. 

Weeralarm

Het KNMI heeft voor het zuiden van het land de hele avond code geel afgegeven. Voor Gelderland geldt tussen 01.00 uur en 05.00 uur het weeralarm, door de onweersbuien die verwacht worden. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, adviseert het KNMI.

Donderdagochtend klaart het weer op. De dag zal dan zonnig met zo'n 20 graden verlopen. In de namiddag en avond kan het opnieuw gaan spoken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.