Hevige storm veroorzaakt veel schade in de regio

Hevige storm veroorzaakt veel schade in de regio

Een hevige storm is dinsdagavond, zoals verwacht, over de regio getrokken. Het KNMI kondigde code oranje af in een groot deel van Nederland. Eerder op de dag werd al code geel afgekondigd. Onweer en harde windstoten trokken aan het eind van de avond over de regio.

Lees verder onder de video...

De buiten trokken vanuit het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Volgens WeerPlaza waren er in dit deel van Gelderland windstoten van rond de 90 kilometer per uur. De neerslag viel relatief mee.

Omgevallen bomen

De hulpdiensten kregen tientallen meldingen van stormschade. Daarbij ging het vooral om omgevallen bomen en takken op de weg. Maar ook was er op sommige plekken sprake van waterschade of andere schade aan gebouwen. Op enkele plekken, waaronder op de Coehoornsingel in Zutphen, werd zelfs een lantaarnpaal uit de grond gerukt door de storm. Een verslaggever van deze nieuwswebsite heeft de paal van de weg gehaald.

In Warnsveld viel een boom over de Abersonlaan, waardoor verkeer niet over de relatief druk gebruikte weg kon. "Normaal is het hier heel druk, maar door de storm natuurlijk niet. Ik ben waarschijnlijk de enige die de brandweer over de boom heeft gebeld", aldus een buurtbewoner. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrijgemaakt.

Lees verder onder de foto...

Buurtbewoners werken samen aan het vrijmaken van de weg.

Op de Deventerweg raakten meerdere auto's beschadigd. Een complete boom werd daar uit de grond gerukt. Deze blokkeerde vervolgens de weg. Buurtbewoners hebben samen de weg weer vrij kunnen maken. Later heeft de brandweer daarbij nog geassisteerd.

De ravage bij de sportvelden in De Hoven was ook groot. Daar lagen veel grote takken, waarvan ook enkele tegen auto's. Verder is de schade van de storm door de hele gemeente terug te vinden.

IJsselpaviljoen

Bij het IJsselpaviljoen aan de IJsselkade is waterschade ontstaan. Waardoor is niet precies bekend, mogelijk is er een lekkage ontstaan in het plafond. Daarnaast is er een ruit geknapt.

Medewerkers waren laat op de avond bezig de schade op te lossen. Een deel van het restaurant stond blank. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Lees verder onder de foto...

De schade bij het IJsselpaviljoen.

Treinuitval

Op meerdere trajecten is ook het treinverkeer uitgevallen. Spoorbeheerder ProRail maakte zich eerder op de dag al op voor de storm. Tussen Zutphen en Klarenbeek reden geen treinen door een blikseminslag bij een overweg. Deze overweg moest gerepareerd worden.

Tussen Zutphen en Dieren heeft een trein een aanrijding gehad met een boom. Het overige treinverkeer kon wel erlangs, maar via slechts één spoor. Tussen Zutphen en Lochem rijden helemaal geen treinen door eveneens een boom op het spoor. Later op de avond werd het hele treinverkeer rond Zutphen platgelegd vanwege een spoedreparatie aan een bovenleiding.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.