Gemeente Zutphen wil kapot korfbalveld KVZ voor het volgende seizoen repareren
Archieffoto.

Gemeente Zutphen wil kapot korfbalveld KVZ voor het volgende seizoen repareren

De gemeente Zutphen is voornemens om deze zomer het korfbalveld van korfbalvereniging KVZ te repareren. Dit weekend werd een wedstrijd stilgelegd omdat het velt zodanig kapot was, dat de veiligheid in het geding kwam. 

De wedstrijd die stilgelegd werd was de laatste van het seizoen. Na verwijten vanuit het bestuur richting de gemeente belooft de gemeente het zo snel mogelijk op te lossen. In ieder geval voor het nieuwe seizoen! “Het groot onderhoud plannen we altijd in de periode dat er geen wedstrijden zijn. We houden rekening met alle gebruikers. Zo stemmen we het onderhoud bijvoorbeeld ook af op de BSO en de vakanties. Daarnaast hebben we rekening te houden met de beschikbaarheid aannemer”, legt woordvoerder Robert-Jan Bax uit. 

"We zijn wekelijks op de sportvelden aanwezig"
Gemeente Zutphen

De voorzitter van KVZ, Henk-Jan Millus, vertelde eerder dat de gemeente slecht communiceert. Zelf zeggen ze wat anders. Bax: “We zijn wekelijks op de sportvelden aanwezig. Zo ook bij KVZ. Wat betreft de hele korte termijn. Zoals we altijd doen, treden we ook nu in contact met de vereniging om te kijken of en wat er nodig is om de komende twee weken veilig te kunnen sporten.”

Waar het mis gaat in de communicatie is niet helemaal duidelijk. Waar het bestuur zegt nooit wat te horen van de gemeente zegt de zegsman dat er wel degelijk contact gezocht wordt. “Over dit geplande groot onderhoud is de vereniging geïnformeerd in december en in april. Hierop hebben wij zowel in december als in april geen reactie ontvangen van de vereniging.”

Bezoek wethouder

Het bestuur heeft wethouder Laura Werger, met sport in haar portefeuille, verzocht dit weekend langs te komen op de sportclub. Daar hebben ze na eigen zeggen nooit een reactie op gehad. De gemeente bevestigt de uitnodiging te hebben ontvangen. Maar “helaas was dit kort dag en was er geen ruimte in de agenda van de wethouder op die zaterdag. Telefonisch is geprobeerd contact te leggen voor een andere afspraak. Dit is helaas niet tijdig gelukt. Er was dus geen sprake van een wederzijds bevestigde afspraak.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.