Korfbalwedstrijd verpest door afgekeurd veld, "gemeente laat ons in de steek"
Archieffoto.

Korfbalwedstrijd verpest door afgekeurd veld, "gemeente laat ons in de steek"

Dit weekend werd bij korfbalvereniging KVZ in Zutphen een wedstrijd stilgelegd. Dit omdat het veld afgekeurd is, en er een nieuwe moet komen. En daar baalt het bestuur van de club erg van!  

De scheidsrechter besloot dat het veel te gevaarlijk was om door te gaan op het veld. Echter was er een oplossing! “Ik heb met een rol duckt tape het veld weer kunnen maken. Dit zorgde ervoor dat de laatste tien minuten nog gespeeld konden worden”, legt voorzitter Henk Jan Milius uit. 

"De veiligheid is in het geding! En dat willen we natuurlijk niet"
Henk Jan Milius (voorzitter)

De sportclub huurt het complex, inclusief het veld, van de gemeente Zutphen. “De gemeente weet dat het afgekeurd is. Ze hebben al een stapel rapporten op hun bureau liggen”, legt Milius uit. “Jaren geleden waren er al problemen. Maar ze doen er niks aan!” Waarom het dan nu pas ‘mis’ gaat? “Een dame struikelde bijna. En toen was de scheidsrechter er klaar mee. De veiligheid is in het geding! En dat willen we natuurlijk niet.” Hij geeft aan dat ze veel huur moeten betalen voor het geheel, "en dan verwacht je natuurlijk wel wat!" Want nu "laat de gemeente ons in de steek."

Communicatie 

Het bestuur heeft wethouder Laura Werger, met sport in haar portefeuille, uitgenodigd om langs te komen. “Maar we hebben gewoon niks van haar gehoord! Ze reageert niet, en communiceert slecht.” Hij vervolgt: “We willen gewoon samen een oplossing zoeken. Ik snap dat er weinig geld is, maar er moet een oplossing komen.” 

Laatste van het seizoen

De voorzitter spreekt van geluk dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was. “Pas in september gaan we weer spelen. En voor die tijd moet er een oplossing zijn. Ik hoop dat de gemeente echt snel om tafel wil. De urgentie is hoog.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.