Inwoners Waterkwartier zijn klaar met 'al dat gedoe'

Inwoners Waterkwartier zijn klaar met 'al dat gedoe'

Het lijkt maar niet rustig te worden in het Zutphense Waterkwartier! Om de haverklap zijn er drugsincidenten, en gisteren vond er een incident plaats midden op de dag midden op straat. 

Inwoners van de wijk zijn er langzamerhand wel een beetje klaar mee. Barry woont er al 25 jaar: “Het wordt steeds asocialer hier. Wat moet ik er mee?”, reageert hij. “Vechtpartijen op straat. Gewoon op een donderdagmiddag. Dat is toch niet normaal? De hele straat stond vol met politie en ambulancepersoneel.” 

Bijlmer

Elsbeth ziet het ook zo. Ze kwam gisteren net thuis toen het incident plaatsgevonden heeft. “Moet je kijken hoe onze wijk in het nieuws komt. Drugsproblemen. Vechtpartijen. We zijn een beetje de Bijlmer van Zutphen aan het worden. Daar heb ik dus echt geen zin in”, zegt ze. 

Beelden na het geweldsincident donderdag. Lees verder onder de video...

De laatste tijd worden er veel hennepkwekerijen opgerold in de wijk. Vorig jaar was er ook al veel gedoe in de wijk. Toen werd er een aanslag gepleegd op een huis in de wijk. “Sindsdien is het hier niet meer rustig geworden”, zucht Anton. “Ik weet niet of het allemaal met dezelfde mensen te maken heeft. Maar die aanslag heeft de boel doen veranderen.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.