Waterkwartier in angst na aanslag op huis

Waterkwartier in angst na aanslag op huis

Het is twee dagen na de vermoedelijke aanslag op een Zutphense woning. De rust is nog niet teruggekeerd in de Zutphense wijk Het Waterkwartier. Woensdagnacht is hier een explosief tot ontploffing gebracht bij een woning. "Er heerst angst in de wijk", vertelt een gepensioneerde buurvrouw. "En ook boosheid." 

Peter woont iets verderop. Hij is vooral boos. "Ik ben natuurlijk niet blij met de daad van de dader. Maar ik ben pas echt boos op de bewoners. De familie S. (naam verborgen i.v.m. strafzaak, red.) roept dit soort mensen op zich af. Mensen willen afrekenen met ze. En daar heeft onze wijk nu mee te dealen." 

Priscilla heeft haar kat thuis zitten. "Die is zo enorm geschrokken woensdagnacht. Hij was buiten. Na de knal ben ik hem gaan zoeken. Ik vond 'm angstig terug in de tuin. Nu durft hij niet meer naar buiten." 

S.

Arnoldus S. zou in het getroffen huis wonen. Hij heeft in voorarrest gezeten in verband met de reeks overvallen op oud-ijzerhandelaren. Hij is eerder dit jaar vrij gekomen.  Een buurtbewoner die niet met voornaam in de media wil is boos op justitie. "Dan laten ze zo'n iemand vrij. Het is zijn schuld dat de boel hier opgeblazen is. En ook de schuld van justitie. Die lieten hem gewoon gaan. En nu zitten wij met de gebakken peren."  

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.