Burgerbelang heeft een nieuwe fractiebaas: 'We gaan nu de volwassen fase in'
Rick Verschure.

Burgerbelang heeft een nieuwe fractiebaas: 'We gaan nu de volwassen fase in'

Tien maanden na de verkiezingen verandert er al weer wat in de Zutphense politiek! Martijn Siemes geeft zijn taken als fractievoorzitter van Burgerbelang door aan Rick Verschure. 

“Ik ben trots dat de fractie mij unaniem heeft aanvaard als fractievoorzitter”, legt Verschure uit. Volgens hem gaat er wel wat veranderen: “Het heeft niet met mij te maken. Maar meer met de fase waar Burgerbelang nu in zit. We zijn nu een jaar stabiel met een mooie club mensen. We gaan het DNA verfijnen en we gaan naar de volwassen fase van een politieke lokale partij.” 

Volwassen worden

Zaten ze daarvoor dan nog niet in de volwassen fase? “Je begint uiteindelijk in 2008. Iedereen is euforisch en gaat er met gestrekt been in. Dat kun je natuurlijk een paar jaar volhouden. Maar op een gegeven moment moet je natuurlijk ook volwassen worden en bedenken hoe je gezamenlijk het andere partijen het voor Zutphen beter kan maken.” Verschure wil dus graag meer samenwerken. “Als het aan mij ligt sowieso! Ik ben van mening dat binnen de raad veel meer verbinding moet zijn.” 

Lees verder onder de audio...

Martijn Siemes was als fractievoorzitter altijd erg uitgesproken in de raad en op social media. Dit zorgde geregeld voor conflicten met andere partijen of politici. Dit wil Verschure anders gaan aanpakken. “Je kan het nooit uitsluiten. Maar ik communiceer op een andere manier. Wat minder prikkelend.”

Siemes heeft maandagavond in de raadsvergadering het stokje overgedragen aan Verschure. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.