Martijn Siemes stopt als fractievoorzitter bij Burgerbelang
Martijn Siemes.

Martijn Siemes stopt als fractievoorzitter bij Burgerbelang

Martijn Siemes stopt als fractievoorzitter bij de Zutphense partij Burgerbelang. Dat maakte hij maandagavond bekend. Hij kan de functie niet meer combineren met zijn werk.

Na ruim drie jaar geeft hij het stokje door. Volgens de partij heeft hij het de afgelopen maanden steeds drukker gekregen, en heeft hij besloten de functie over te dragen. Rick Verschure neemt het voorzitterschap over. Siemes blijft nog wel gewoon raadslid.

'Op de rails'

Siemes geeft in een moeilijke politieke tijd het stokje door. Momenteel zijn de bezuinigingen nog steeds een 'hot topic' binnen de gemeenteraad. Verschure zal hiermee ook moeten worstelen.

Verschure: "De gemeente wordt op dit moment geconfronteerd met misschien wel de grootste financiële problemen van de afgelopen twintig jaar. We zien dat de collegepartijen hier ontzettend mee worstelen. We zien ook dat alle raadspartijen de wil hebben om Zutphen weer op de rails te krijgen. Dat geeft hoop voor de toekomst en het is de rol van Burgerbelang om daarin de wensen van de burgers goed naar voren te blijven brengen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.