Aftredend bestuur Stichting Sportkompas voelt zich niet serieus genomen door politiek
Het gemeentehuis van Brummen.

Aftredend bestuur Stichting Sportkompas voelt zich niet serieus genomen door politiek

De vier langstzittende bestuurders van Stichting Sportkompas Brummen, die onlangs besloten hun vrijwilligerswerk per 1 januari 2019 te beëindigen, hebben dinsdag in een gesprek met het College van de Gemeente Brummen de reden van hun vertrek toegelicht.

Ook hebben deze bestuurders de fractievoorzitters van alle partijen verzocht om samen in kleine kring met elkaar om de tafel te gaan zitten om ook met hen dit te kunnen delen. Het Raadsforum, zoals voorgesteld door enkele partijen, is naar de mening van het bestuur van SSK geen plaats om met elkaar in gesprek te kunnen gaan en maar meer een plek  om een statement af te leggen waardoor uitwisseling van gedachten en ideeën niet uit de verf zal komen. Eén van de bestuursleden die opgestapt is: “Helaas, ook na meerdere pogingen bleken Democratisch Brummen, VVD en D66 slechts bereid om zo’n gesprek  individueel in hun fractie te laten plaatsvinden.” 

Afwijzing

De afwijzing door de raad van het voorstel om de stichting 50.000 euro meer subsidie te verstrekken, bestemd voor de locatie Rhienderoord, is voor de bestuursleden de druppel geweest. “We voelen ons er na deze beslissing alleen in staan, terwijl het om politieke keuzes gaat. Men kan zich ook afvragen of er zo met enthousiaste vrijwillige bestuurders moet worden omgegaan”, legt de Brummenaar uit. 

Willem Elshof, Wessel van Soest, Mark Donatz en Natale David gooien definitief het bijltje er bij neer. Maar “aan het enthousiaste en bekwame personeel van de stichting zal dat zeker niet liggen en met name met een gewijzigde positievere inzet van gemeente en politiek moet dat kunnen lukken”, legt van Soest uit. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.