Bestuur Stichting Sportkompas Brummen stapt op

Bestuur Stichting Sportkompas Brummen stapt op

Het bestuur van stichting Sportkompas heeft besloten om per 1 januari 2019 op te stappen. Ze zeggen zelf "de weg vrij te maken voor een bestuur met nieuw elan", legt het huidige bestuur uit. 

Ruim 10 jaar heeft het bestuur zich vrijwillig ingezet voor de ontwikkeling voor sport en bewegen in de gemeente Brummen. De meerderheid van het bestuur ervaart onvoldoende politiek draagvlak en treedt daarom af. Voor de pas aangetreden bestuursleden betekende dit besluit dat ook zij nu aftreden. "Het bestuur is trots op wat er inmiddels is gerealiseerd door de inzet van onze medewerkers en draagt zorg voor continuering van de stichting Sportkompas in samenwerking met de gemeente Brummen", leggen ze uit. Alle activiteiten zullen worden voortgezet en de locaties Rhienderoord, Bhoele en Kloosterstraat blijven geopend voor zwemmen, sporten en bewegen. 

Nieuw bestuur

Burgemeester en wethouders zijn voornemens op zeer korte termijn een tijdelijk bestuur te vormen voor de stichting Sportkompas. Een woordvoerder: “Het college constateert dat ondanks deze ontwikkeling binnen het bestuur van Sportkompas, de dagelijkse gang van zaken ongewijzigd blijft, mede dankzij de inzet van alle medewerkers onder aanvoering van manager Vivian Tromp. Het nieuw te vormen tijdelijke bestuur zal de opdracht krijgen te komen tot een stabiele organisatie, zowel financieel, organisatorisch als bestuurlijk. Het college verwacht op korte termijn duidelijkheid te geven over de vorming van een interim bestuur. Dit om in goede samenspraak met de huidige bestuursleden tot een zorgvuldige overdracht van taken en verantwoordelijkheden te komen.”

Uitbreiding

In de afgelopen jaren zijn de activiteiten van de Stichting Sportkompas (voorheen Stichting Rhienderoord Zwem- en Sport Plezier) uitgebreid. Voor het stichtingsbestuur was dat aanleiding in het voorjaar van 2018 een signaal af te geven dat daarmee ook de verantwoordelijkheid en inzet fors was toegenomen. De Stichting Sportkompas en gemeente Brummen zijn toen gestart met een gezamenlijk traject om te komen tot een stabiele en professionele organisatie voor sport en recreatie in de gemeente Brummen. Dit met een passende inzet van deskundige vrijwilligers (als bestuursleden van deze organisatie).

Dit traject is de afgelopen maanden door de gemeente samen met een afvaardiging vanuit de stichting op een positieve en constructieve manier opgepakt. Dit met als doel een notitie op te stellen voor zowel het stichtingsbestuur als het gemeentebestuur. Deze moet ook een analyse bevatten hoe de locatie Rhienderoord als maatschappelijke voorziening op een goede manier kan blijven functioneren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.