Pizzacoureurs: ‘Soms racen we door de werkdruk’

Pizzacoureurs: ‘Soms racen we door de werkdruk’

Ligt het aan de pizzabezorgers of aan de pizzeria’s dat de bezorgers veranderen in heuse coureurs? Volgens enkele bezorgers ligt het vaak aan de werkdruk. 

Naar aanleiding van een artikel wat donderdag verscheen op deze nieuwswebsite reageerden enkele bezorgers. Zij leggen uit dat ze er soms onmogelijke dingen van hen geëist worden. “Vooral tegen het weekend rond etenstijd is het extreem druk. We zijn onderbezet, dus moeten grote afstanden afleggen binnen korte tijd. Dit is onmogelijk. Maar om de baas tevreden te houden doen we ons best. En dat gaat ten koste van de verkeersveiligheid”, legt bezorger Jochem uit.  

'Niet ontslagen worden'

Maar verkeersveiligheid is toch het allerbelangrijkste? “Ja! Maar ik wil niet ontslagen worden. Ik kijk altijd uit, maar als het kruispunt leeg is rij ik wel door rood licht.” Bezorger Nicky beaamt dit: “Ik snij rij ook op plekken waar ik niet mag rijden. Zolang er maar niemand de dupe van wordt.” 

Van het verhaal van een 81-jarige vrouw die onderuit ging door een bezorger schrokken ook deze twee bezorgers. “Dat mag niet! Pas altijd op voor andere, helemaal als het kwetsbare ouderen zijn”, zegt Nicky. Jochem: “Die bezorger is gewoon een eikel. Die had moeten stoppen. Ik hoop dat het niet mijn collega is.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.