Zutphenaren worden gek van pizzacoureurs

Zutphenaren worden gek van pizzacoureurs

Afgesneden worden, geclaxonneerd achter je horen en soms zelfs scheldwoorden naar je hoofd krijgen. Pizzabezorgers doen er alles aan om de pizza’s zo warm   mogelijk te kunnen afleveren bij hun klanten. En dat gaat in Zutphen ten koste van de verkeersveiligheid. 

In de Hanzestad gaan veel slechte verhalen rond over de ‘pizzacoureurs’ die de stad rijk is. Uit navraag van LokaalGelderland blijkt dat veel inwoners al wel eens een incident meegemaakt hebben met pizzabezorgers. Om een specifieke keten gaat het niet. De stad kent meerdere pizza-zaken, maar het lijkt vooral te liggen aan de pizzabezorgers zelf.

Gevallen

Mien (83) rijdt vaak op haar elektrische fiets door de binnenstad van Zutphen. “Ik wordt geregeld afgesneden rond etenstijd. Dan willen die jongens hun pizza snel wegbrengen. En dat er nog meer verkeersdeelnemers zijn doet er niet toe voor ze.” Eén keer is ze zelfs ten val gekomen. “Ik ben nog gezond, dus het ging allemaal goed. Maar die mafkees reed gewoon door.” 

Ook jongeren zelf ervaren last van hun leeftijdgenoten. Jop (21): “Ze scheuren door rood heen, ze toeteren, hebben geen verlichting en ga zo maar door. Ik vindt het echt asociaal. Toen er onlangs één door rood knalde kwam ik dezelfde bezorger iets later tegen. Ik zei er wat van, en kreeg gelijk een grote bek. Ik weet wel waar ik mijn pizza niet meer ga bestellen!”

Rijles

Niet alleen in Zutphen zijn er klachten over de pizzacoureurs. Op sommige plekken in het land krijgen de bezorgers extra rijlessen om incidenten te verminderen. 

Opmerkelijk is dat uit rondvraag in de gemeente Brummen blijkt dat hier amper last ervaren wordt van pizzabezorgers. "Ik weet dat één pizzaria alles netjes met de auto doet. Voor de rest heb ik nog nooit een incident meegemaakt", reageert de Brummense Toon. 

Zelf slechte ervaringen met pizzacoureurs? Deel ze via [email protected].
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.