Gemeente: 'sluipverkeer in Warnsveld lastig aan te pakken'

Gemeente: 'sluipverkeer in Warnsveld lastig aan te pakken'

De gemeente Zutphen kan weinig doen aan het sluipverkeer in Warnsveld. Vanwege de diverse werkzaamheden aan de Den Elterweg (N348) moeten automobilisten en chauffeurs omrijden, maar ze volgen lang niet altijd de aangegeven omleidingsroute.

Omwonenden van de Oranjelaan klaagden eerder al bij de gemeente. De vrachtwagens 'sloopten' het groen en ook diverse paaljes in de stoepen. Daarop ondernam de gemeente actie, door het plaatsen van een verbodsbord. Vrachtwagens mogen tijdelijk niet de Oranjelaan over.

'Straatje verder'

Maar of dat een goede oplossing is betwijfelen aanwonenden van de straat verder. "Ze mogen niet de Oranjelaan is, dus dan pakken ze toch gewoon een straat verder?" vertelt een bezorgde buurtbewoner. "Ze rijden ook wel over de Rhienderinklaan, maar daar is het eigenlijk zelfs krapper."

De gemeente ontkent niet dat dat gebeurd. Maar voorkomen is, vanuit de gemeente, ook lastig. "Wij kunnen, zeker in zo’n tijdelijke situatie, niet de hele wijk dichttimmeren met verbodsborden, zodat alleen nog de aangegeven route gereden kan worden." legt woordvoerder Anniek Neve uit. "Maar een woonstraat met 30km-limiet is ook niet geschikt."

Omleidinsroute

"We willen uiteraard graag dat al het verkeer zich houdt aan de borden die een duidelijk omleidingsroute aangeven. Wanneer vrachtwagens zich daar niet aan houden, dan kunnen we desnoods met bebording verkeer weren van plekken waar het echt mis gaat." Dat is dus bij de Oranjelaan gedaan.

"Zo’n omleiding is er niet voor niets"
woordvoerder Gemeente Zutphen

Neve benadrukt dat het soms echt aan de weggebruikers ligt. "Een omleidingsroute wordt vooraf bepaald en vastgesteld om ervoor te zorgen dat de alternatieve route ook geschikt is voor het type verkeer dat van de weg gebruik moet maken. Het kan vervelend zijn om korte tijd te moeten omrijden, maar zo’n omleiding is er niet voor niets."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.