Vrachtwagens worden geweerd uit dorpskern Warnsveld

Vrachtwagens worden geweerd uit dorpskern Warnsveld

Vrachtwagenchauffeurs moeten omrijden als ze het centrum van Warnsveld willen bereiken. Er zijn borden geplaatst die ervoor zorgen dat vrachtwagens niet meer makkelijk in de dorpskern kunnen komen. 

De borden zijn geplaatst vanwege de werkzaamheden op de Den Elterweg. "Het is een tijdelijke maatregel. We hebben enige tijd terug klachten ontvangen over vrachtwagens die de weg als sluiproute gebruikten. Daardoor werden er dingen in de openbare ruimte beschadigd, zoals paaltjes en groen. Als de werzaamheden aan de N348 voorbij zijn, wordt het verbod opgeheven", verteld een woordvoerder van de gemeente.

Omrijden

Eén van de borden (te zien op de foto) is geplaatst aan de Oranjelaan in Warnsveld. “Ik ben er maar blij mee”, zegt een buurtbewoner. “Die vrachtwagens zorgen voor best veel overlast. Laat ze maar omrijden.” 

De vrachtwagens rijden in de dorpskern om de supermarkten (Lidl en Albert Heijn) te bevoorraden. Eerder heeft dit al voor problemen gezorgd. Begin 2017 heeft een vrachtwagen een spoor aan vernielingen achtergelaten in het dorp. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.