Gemeente: 'website Zutphen.nl is wel veilig'

Gemeente: 'website Zutphen.nl is wel veilig'

De beveiliging van de website van de gemeente Zutphen wordt zo snel mogelijk bijgewerkt. Internetbrowser Google Chrome krijgt dinsdag een update waarbij een groot aantal beveiligingscertificaten als onveilig wordt bestempeld. De gemeente ontkent echter dat er sprake was van een ontbrekende beveiliging.

"De website van de gemeente gebruikt een certificaat dat ooit uitgegeven is door Symantec. Dit certificaat wordt niet langer vertrouwd door Google Chrome. Wat wij moeten doen is dat het certificaat vervangen wordt." zegt de gemeente in een reactie. "Daarom hebben we in augustus van dit jaar actie ondernomen door met onze leverancier hierover in gesprek te gaan. Onze leverancier heeft ons laten weten dat het naar alle waarschijnlijkheid vandaag (dinsdag, red.) is opgelost."

Melding

Gebruikers van Google Chrome kunnen dinsdag of woensdag dus nog een melding krijgen. "Onze website voldoet aan de veiligheidsnormen. Vanaf vanmiddag of morgen hebben we dus ook het nieuwe diploma waardoor bezoekers in de nieuwe versie Google Chrome niet meer de melding krijgen bij bezoek aan onze website."

Naast de website van de gemeente Zutphen kampen nog duizenden andere Nederlandse websites met het probleem.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.