Zutphens project wat jongeren helpt boekt successen

Zutphens project wat jongeren helpt boekt successen

Het Zutphense project 2GetThere, wat jongeren helpt zoeken naar een geschikte baan of studie, heeft dit jaar flinke successen geboekt! Ze wisten 127 jongeren te bereiken, terwijl ze het met de gemeente op 75 hadden gemikt. 

Het project is nu ruim twee jaar actief in de gemeente Zutphen. Het eerste jaar behaalde ze ook hun resultaten. Het tweede jaar ging het net even wat beter. En dit jaar wisten ze bijna 70 procent meer jongeren te bereiken. 

Traject

Een deel van de trajecten loopt nog. Van de trajecten die zijn afgesloten zijn 23 jongeren toe geleid naar een passende opleiding. Tien jongeren zijn preventief begeleid om schooluitval te voorkomen en vijftien jongeren zijn toe geleid naar werk. Dat betekent een uitstroom van 85%, waar het team erg blij mee is. 

Trots

Projectleider Marijn Bontje trots: “Met deze resultaten laat 2GetThere zien een laagdrempelige aanvulling te zijn op bestaande hulp voor jongeren in Zutphen. Jongeren van zeer diverse achtergronden weten de weg naar 2GetThere goed te vinden. Ook steeds meer samenwerkingspartners zien de voordelen van samenwerking met 2GetThere. Met name de samenwerking met scholen is uitgebreid en heeft een meer structurele vorm gekregen. De educatieve inzet van 2GetThere in de ESK-klas wordt ook zeer gewaardeerd, zowel door de leerlingen als door onderwijsprofessionals.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.