Binnenstadbewoners uiten nu ook al kritiek op de Bokbierdag

Binnenstadbewoners uiten nu ook al kritiek op de Bokbierdag

Nadat de kermis zeer waarschijnlijk verplaatst gaat worden vanuit de binnenstad in Zutphen is er nu ook kritiek op de Bokbierdag. Binnenstadbewoners vinden het “niet normaal dat er zoveel gedronken wordt” en ze “zijn de overlast beu.” 

Een kleine groep binnenstadbewoners hebben een brief naar de pers gestuurd waarin ze hun ongenoegen uiten over het evenement. Ook geven ze aan dat ze plannen aan het maken zijn om er mee naar de lokale politiek te stappen. “We hebben geprobeerd in gesprek te gaan met de organisatie. Maar die geven niet thuis. Misschien dat we weer naar de politiek stappen. Eerst kijken hoe de editie van dit jaar verloopt”, wordt uitgelegd in de brief. 

"Mensen drinken veel. Dat zorgt voor overlast"
Binnenstadbewoner

Net als bij de kermis speelt de overlast ook weer een rol. “Mensen drinken veel. Dat zorgt voor overlast.” Echter blijkt uit rondvraag onder andere binnenstadbewoners dat lang niet iedereen er zo over denkt. “Mag ik een gokje doen? Als ik zaterdag de landelijke krant weer open sla staat er iets in over het evenement. Het evenement is gewoon een begrip in de binnenstad! Dat de organisatie een beetje laconiek met dingen om gaat moeten we maar op de koop toenemen. Maar dit heeft Zutphen nodig.” Hij gaat verder: “Vermoedelijk is dit weer dezelfde club als bij die kermis. Die wonen nog maar niet hier.”

Overtrokken

Ook een restauranteigenaar beaamt dat. “Die kermisdiscussie is ook overtrokken. Maar dit al helemaal. De horeca heeft echt wat aan dit evenement. En Zutphen zelf ook! Kom op joh… ze moeten niet zo zeiken.”

Dit jaar was er al wel eerder kritiek op Bokbierdag. Ze hebben namelijk aangekondigd dat ze tassen gaan controleren. Dit om te voorkomen dat mensen hun eigen drank meenemen. Ook zal er dit jaar voor het eerst een vrijwillige entree gevraagd worden. 

De organisatie was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.