Vrachtwagenchauffeur draait op voor opruimkosten diesel N345

Vrachtwagenchauffeur draait op voor opruimkosten diesel N345

De vrachtwagenchauffeur die dinsdag over een berm schoot op de N345 bij De Hoven, moet naar alle waarschijnlijkheid alle opruimkosten betalen. Dat zegt de Provincie Gelderland.

De chauffeur schoot dinsdagochtend over de berm tussen de N-weg en de B-weg. Daarbij kwam de vrachtwagen vast te zitten en begon er diesel te lekken. De brandweer heeft keihard gewerkt om de vieze diesel van het wegdek te krijgen, maar dat lukte niet goed genoeg. Uiteindelijk moest de toplaag van het asfalt geschraapt worden, om het vervolgens opnieuw te asfalteren.

Lees verder onder de video...

Verzekering

Hoeveel dat heeft gekost is nog onbekend. Er komt namelijk veel kijken bij zo'n reparatie. Het incident gebeurde in de ochtend. De wegwerkers waren nog tot in de avond bezig.

Wie er voor de kosten op gaat draaien is al wel duidelijk. "De kosten zijn voor de vervuiler c.q. veroorzaker." aldus provinciewoordvoerder Petra Borsboom. De kans is echter wel groot dat hij dat niet van z'n eigen bankrekening moet halen. "Meestal wordt dit een zaak van de verzekering."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.