Aannemersbedrijf Marimat (bekend van de Noorderhaven) is kwaad op gemeente en pers

Aannemersbedrijf Marimat (bekend van de Noorderhaven) is kwaad op gemeente en pers

Dat er een hoop fout gegaan is rondom de Noorderhaven is al bekend. En daarom is het aannemersbedrijf, dat als schuldige aangewezen wordt, kwaad. Kwaad op de gemeente maar ook op de pers. 

Na aanleiding van een uitgebreid achtergrondartikel wat dinsdag op deze nieuwswebsite verschijnt heeft LokaalGelderland contact gelegd met Marimat om te vragen om een reactie. Daaruit kwam naar voren dat ze ontstemd zijn over de werkwijze van de gemeente, maar ook die van de pers. Bij die laatste dreigt de directeur zelfs met een schadevergoeding. 

Gemeente

Directeur Tobias van Corstanje reageert via de mail. "U maakt ons bedrijf express t een gronden. Terwijl de gemeente er een potje van maakt", schrijft hij. Waarom de gemeente er een potje van gemaakt heeft? "Eerst een dure openbare haven aanleggen met onmogelijke te zware berekeningen en dan vervolgens de haven verhuren aan een vereniging waar al deze eisen niet meer  nodig zijn", schrijft hij. 

Vorige week kwam naar buiten dat een groot deel van de steigers van de haven kapot zijn. Volgens de directeur heeft de gemeente niet de 'echte' oorzaak bekend gemaakt. "Deze schade heeft niets te maken  met zwakte van de steigers. Er heeft een 20 meter lange boot aangelegd die te zwaar was voor de ligplaats." 

"De gemeente heeft mij gebeld en dreigde gelijk met een rechtszaak"
Tobias van Corstanje

In het persbericht beweert de gemeente wat anders. "Bij de inventarisatie van de schade werd duidelijk dat de constructie niet bestand is tegen de krachten die er op komen te staan.", schrijven ze. Ze hebben dit lagen bevestigen door een onafhankelijk en gerenommeerd civiel ingenieur. 

Volgens Corstanje heeft de gemeente ook niet 'lief' gevraagd of hij de problemen wilde komen oplossen. "De gemeente heeft mij gebeld en dreigde gelijk met een rechtszaak als ik de schade niet gelijk kwam maken."

Pers

Met de berichtgeving op deze nieuwswebsite is de directeur ook niet blij. Hij wil niet dat het achtergrondartikel, waarvoor contact gelegd werd, online komt. Dat zou "een nekslag" voor het bedrijf zijn. 

Hij dreigt met een schadevergoeding doordat er eerder artikelen over de haven gepubliceerd zijn. "Ik heb de artikel naar mijn advocaat gestuurd en deze zal u manen het artikel te verwijderen en onze naam niet meer te noemen, en tevens u claimen voor paniek zaaien en een gezond bedrijf op deze manier vals te beschuldigen", zegt hij in deze mail. "Ik ben nu zeker een order van 2 ton kwijt door jullie ik ga in beraad om deze schade bij jullie te verhalen."

Echter komt zijn naam in de artikelen doordat de gemeente ze ook benoemd in hun persberichten. Niet vreemd, omdat ze een betrokken partij zijn. 

Het uitgebreide artikelen rondom de Noorderhaven is dinsdag te vinden op deze nieuwswebsite. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.