CDA Brummen: 'E-maillek of iets soortgelijks is van alle tijden'

CDA Brummen: 'E-maillek of iets soortgelijks is van alle tijden'

Het CDA Brummen maakt zich wat minder zorgen om het e-maillek tijde gemeente dan de collega's van GroenLinks, die schriftelijke vragen stelde aan het college. Ze vinden het vervelend, maar geven aan dat het altijd kan gebeuren. 

Het e-mailsysteem van de gemeente Brummen is al een tijd lek. Nadat dit in oktober vorig jaar aangetoond is hebben zij er niks mee gedaan. Nu hebben ze de belofte gedaan dit wel de doen. "Ik weet dat de gemeente maatregelen had genomen, om dit soort problemen te voorkomen, maar blijkbaar is dat nog niet afdoende geweest", vertelt CDA-fractievoorzitter Erwin te Bokkel. 

Voor het CDA is het geen groot probleem. "We maken ons er nog niet grote zorgen over, want het is van alle tijden." Hij geeft wat voorbeelden: "Briefpapier en logo’s zijn bijvoorbeeld ook eenvoudig na te maken en kunnen per post verstuurd worden. Er worden nep-accounts gemaakt op Facebook, Instagram en Twitter. Hetzelfde geldt voor websites."

Dat neemt niet weg dat het e-maillek gedicht moet worden, denkt te Bokkel. "De gemeente moet er uiteraard wel alles aan doen om zijn beveiliging op orde te houden en wij hebben er alle vertrouwen in dat dat ook zal lukken."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.