GroenLinks stelt vragen over laconieke houding gemeente Brummen over maillek

GroenLinks stelt vragen over laconieke houding gemeente Brummen over maillek

De Brummense GroenLinks-fractie gaat schriftelijke vragen stellen over de laconieke houding die de gemeente in oktober vorig jaar aannam rondom het maillek dat de gemeente momenteel nog steeds heeft. Dat laat fractievoorzitter Hennie Beelen weten nadat er geen ruimte was voor vragen in de gemeenteraadsvergadering van donderdag. 

In oktober vorig jaar toonde deze nieuwswebsite aan dat de mailserver van de gemeente Brummen lek is. Deze week is dat na een ruim half jaar opnieuw getest, echter bleek het nog lang niet allemaal veilig te zijn. Mailen namens de burgemeester, een wethouder, een raadslid of de baliemedewerker is allemaal geen probleem. "We vinden dat dit niet moet kunnen", legt Beelen uit. 

Half jaar lang lek

Het feit dat een half jaar geleden al aangegeven is dat de mailserver lek vindt de partij een raar gegeven. "Een signaal afgegeven en het dan niet zo snel mogelijk herstellen is onaanvaardbaar." 

GroenLinks wilde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond vragen stellen aan het college. Echter was hier geen ruimte voor. Daarom heeft de partij besloten schriftelijke vragen te stellen. Ze willen onder andere weten of de gemeente zich aan de belofte gaat houden die in het artikel wat deze week verscheen gedaan werd. De gemeente gaf daarin aan dat ze binnen een week de boel veilig hebben. 

Mailen uit naam van de burgemeester blijkt geen probleem...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.