Wordt de Brummense Frans Bruning lijsttrekker van GroenLinks Gelderland?
Frans Bruning.

Wordt de Brummense Frans Bruning lijsttrekker van GroenLinks Gelderland?

Voormalig raadslid en wethouder Frans Bruning is dit jaar misschien wel de lijsttrekker van GroenLinks tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. De kandidatencommissie ziet in hem een gemotiveerde lijsttrekker voor GroenLinks Gelderland. 

Bruning is dit jaar, door voorkeursstemmen, niet in de Brummense gemeenteraad gekomen. Wel heeft hij wat anders moois gekregen. Namelijk een lintje. Tijdens de lintjesregen kreeg hij samen met andere Brummenaren de onderscheiding. 

Op de website van de partij geeft Bruning aan klaar te zijn voor de nieuwe uitdaging: "Gelderland zit onder mijn huid, ik weet precies hoe de lokale democratie werkt en ken 'de taal' van bestuurders. Daarnaast heb ik binnen en buiten Gelderland een groot netwerk. Bijvoorbeeld binnen het Klimaatverbond. Daar kreeg ik meer inzicht in maatregelen om mensen met een laag inkomen mee te kunnen laten doen in de energietransitie."

Wie Bruning als lijsttrekker wil zien kan stemmen via de website van de partij. Op 7 juli wordt de lijsttrekker bekend gemaakt. Momenteel is Bruning al fractievoorzitter van GroenLinks Gelderland. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 20 maart 2019. 

 

 

UPDATE 15.42: In een eerdere versie van dit artikel werd beweerd dat Bruning al lijsttrekker is. Dit is niet het geval. Hij maakt kans om lijsttrekker te worden.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.