Lintje voor voormalig Brummens raadslid Frans Bruning
Frans Bruning.

Lintje voor voormalig Brummens raadslid Frans Bruning

Zoals elk jaar op de dag voor koningsdag regent het ook dit jaar weer lintjes. Met in Brummen een opvallende uitreiking. Voormalig raadslid Frans Bruning mag een Koninklijke onderscheiding mee naar huis nemen. 

Bruning is lang, 16 jaar om precies te zijn, actief geweest in de Brummense politiek. In de raadsperiode 2014 - 2018 is hij fractievoorzitter van de lokale partij IPV geweest. De periode daarvoor (2010 - 2014) was hij wethouder in de gemeente. Bruning stond tijdens de afgelopen verkiezingen op de lijst van GroenLinks, maar hij kreeg niet genoeg stemmen om een plek in de gemeenteraad te kunnen krijgen. 

Het gebeurt niet heel erg vaak dat een raadslid een lintje krijgt. Samen met Bruning hebben ook twee andere een lintje ontvangen van de burgemeester.  Een echte Brummenaar is Bruning niet. Hij is in Friesland geboren, maar woont al twintig jaar in de gemeente.  Al vanaf zijn jeugd en later op school en vervolgopleiding bewoog Bruning zich in bestuurlijke functies, bijvoorbeeld in jongerenorganisaties, sportverenigingen en studentenbelangenorganisaties. En in zijn werkzame leven (onder andere als opbouwwerker bij welzijnsorganisaties) was hij ook lid van ondernemingsraden en buurtorganisaties. 

Wanneer alle lintjes uitgereikt zijn in de hele regio zal er een kaart online komen met daarin alle namen. Dit zal omstreeks 13.00 uur verschijnen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.