Openbaar Ministerie niet blij met beschuldigingen horecaondernemer

Openbaar Ministerie niet blij met beschuldigingen horecaondernemer

Het Openbaar Ministerie (OM) is niet blij met de openbare beschuldigingen van de Zutphense horecaondernemer Franck Notten. Die deed onlangs zijn verhaal over zijn mishandeling in 1998. In dat verhaal beschuldigt hij het OM van slecht handelen.

"Inhoudelijk willen we niet reageren op dit verhaal", zegt een zegsvrouw van het OM. "Er zijn al vaker gesprekken geweest met hem. Als hij daar iets over heeft weet hij ons te vinden." Notten is naar buiten gekomen met zijn verhaal. Het OM gaat daar niet in mee. "We gaan dat gesprek niet voeren via de media."

Niet praten maar doen

Franck Notten weet dat het OM niet zo blij is met zijn openbaring. "Tot op heden ben ik nooit zo open geweest over wat zich allemaal heeft afgespeeld, het werd mij min of meer verboden door het OM. Op een deel van het dossier zit soort van zwijgplicht, ander deel heb ik al veel langer in bezit en zijn geen eisen aan gesteld toen. Maar vandaag heeft het OM precies 20 jaar gehad om dat te doen wat ze zouden moeten doen en dat laten ze na." schreef hij in zijn stuk.

Dat de deur bij het OM open staat weet hij. "Maar ik denk dat de tijd van het voeren van gesprekken een beetje op is voor mij. Het zijn meestal wel prettige gesprekken. Maar er moet een keer wat gebeuren. Daarom heb ik deze stap genomen", reageert hij op de reactie van het OM.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.