Provincie begint met 'slopen' van Witte Lint

Provincie begint met 'slopen' van Witte Lint

Vandaag is het, niet voor de eerste keer, een zwarte dag in de geschiedenis van het Witte Lint. Het natuurkunstwerk, zoals de provincie het noemt, wordt de komende dagen flink gesloopt. De perenprachtkever heeft zich gevestigd in zeker 260 bomen, waardoor die gekapt moeten worden.

Dat maakte de provincie vorige week bekend. Het insect vormt een behoorlijke plaag. "De afgelopen dagen was het erg warm. Deze kever voelt zich erg op z'n gemak met temperaturen rond de 25 graden. Vandaar dat het een explosieve plaag is geworden." vertelde provinciewoordvoerdster Petra Borsboom eerder.

Kapwerkzaamheden

Het kappen van de 260 bomen, het hele Witte Lint telt er 1177 in totaal, begint vandaag. De werkzaamheden zullen circa vijf dagen duren. Je hoeft niet om te rijden als je over de N348 moet, de afzetting wordt continue verplaatst en er zijn verkeersregelaars ingezet. De werkzaamheden kosten naar schatting 30.000 euro.

Of en hoe het kunstwerk hersteld gaat worden wordt pas dit najaar bekend. Ook is het nog onduidelijk of er meer bomen gekapt moeten worden. De rest van de bomen is al wel preventief ingespoten met een knoflookextract wat de kever moet verdrijven.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.