Vérian in Brummen.

Brummen maakt zich zorgen over huishoudelijke hulp Vérian

BRUMMEN - De gemeente Brummen maakt zich zorgen om de situatie van zorgorganisatie Vérian. Begin deze week vroeg Vérian Care & Clean BV, die de huishoudelijke hulp verzorgt, uitstel van betaling aan. Tevens is er een bewindvoerder aangesteld.

"We houden de situatie nauwlettend in de gaten", vertelt gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk. Ook andere gemeenten waar Vérian contracten mee heeft, waaronder Apeldoorn, gaven aan verrast te zijn. "De huishoudelijke hulp is per gemeente geregeld en niet gezamelijk ingekocht. Maar we hebben uiteraard ook contact met de andere gemeenten."

'Niet in gevaar'

Volgens de gemeente is de huishoudelijke hulp niet in gevaar. "De hulp blijft gewoon langskomen", bevestigt de woordvoerder. De gemeente is de eindverantwoordelijke voor de hulp, dus houdt daarom ook de situatie goed in de gaten. "Maar de huishoudelijke hulp is zeker nog niet in gevaar."

De gemeente heeft woensdag een brief verstuurd naar alle cliënten. "Dat om ze te informeren over de problemen. Ook om duidelijk te maken dat de huishoudelijke hulp niet in gevaar is." Mensen die vragen hebben kunnen terecht bij de gemeente, via het Team Voor Elkaar.

 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.