Hoogleraar: 'Facebookgroep Wie Goed Doet Goed Ontmoet is een kleine samenleving, inclusief gebreken'

  • De online mini-samenleving
  • 16 mei 2018 - 09:10
  • Laatste update: 16 mei 2018 - 10:33

ZUTPHEN - Er zijn regels, er zijn straffen, er is haat en er is liefde. De Facebookgroep Wie Goed Doet Goed Ontmoet is te vergelijken met een kleine samenleving, vindt hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen van de Radboud Universiteit. 

Derksen heeft de Facebookgroep even bestudeert. Volgens hem gaat het er aan toe net als in een samenleving. "Zo zie je maar weer de samenleving in het klein er ontbreekt niets en zeker niet de irritatie en agressie daar zijn wij humane zoogdieren dol op", vertelt hij. 

Na verschillende klachten rondom de regels en de gebruiken in de betreffende Facebookgroep (tevens stichting) is woensdagmorgen een artikel verschenen op deze nieuwswebsite. Ook deze leidde weer voor een stortvloed aan reacties. Veel mensen die ook slechte ervaringen hebben met de groep, en nog wat clubjes leden die het keihard opnemen voor de groep. 

Macht

Volgens de hoogleraar is het 'humane zoogdier', wij mensen dus, "ook dol op macht." Daarmee wijst hij naar de regels en sancties die gebruikt worden in de groep. 

 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.