VVD zat aan tafel tijdens opstellen motie van wantrouwen tegen Annelies de Jonge
Antje van Dijk (VVD).

VVD zat aan tafel tijdens opstellen motie van wantrouwen tegen Annelies de Jonge

Niet alleen de zes partijen die de motie van wantrouwen ingediend hebben, maar ook de VVD zat aan tafel tijdens het opstellen van de motie. Dat bevestigen twee raadsleden die ook aan tafel zaten. VVD is één van de partijen die bezig is met de coalitievorming. 

Verschillende partijen spraken maandagavond over de motie van wantrouwen tegen Annelies de Jonge. Ze krijgt deze omdat de informatie achtergehouden heeft rondom Het Plein. 

"Zeven partijen zijn betrokken geweest bij het opstellen van de motie"
Ingrid Timmer (D66)

Dat er geen zes maar zeven partijen aan tafel zaten tijdens het opstellen van de motie bleek toen Ingrid Timmer namens D66 haar zegje hield. "Zeven partijen zijn betrokken geweest bij het opstellen van de motie. De wethouder is primair verantwoordelijk, daarom hebben we de motie ingediend." 

Indienen

VVD lijkt niet mee te gaan in het indienen van de motie van wantrouwen: "Ik beperk me tot het deel van het debat. Als raad hebben we, misschien al heel lang geleden, de aansluiting met inhoudelijke kennis kwijtgeraakt. Ik ben onder de indruk van de informatie die de wethouder nu gegeven heeft. Standpunt van de VVD is altijd geweest dat er geleerd kan worden, als men inzicht toont en gereflecteerd wordt op eigen gedrag. Dat heeft de wethouder net gedaan", meldt Antje van Dijk namens de partij. 

VVD wilde eerder al weinig vertellen over de motie van wantrouwen. "Wij gaan hier nu geen uitlatingen over doen", vertelde ze vrijdag. 

Meer nieuws over de motie van wantrouwen die ingediend wordt volgt later...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.