Wethouder Annelies de Jonge diep door het stof tegenover raad
Annelies de Jonge tijdens haar betoog.

Wethouder Annelies de Jonge diep door het stof tegenover raad

Wethouder Annelies de Jonge heeft maandagavond haar excuses aangeboden aan de gemeenteraad van Zutphen. "Het spijt mij dat ik het inmiddels beruchte BMC-rapport niet eerder heb verzonden." zei ze aan het begin van haar verantwoording. Zes partijen hebben een motie van wantrouwen opgesteld over haar. 

De Jonge geeft toe informatie rondom Het Plein achtergehouden te hebben. " Toen wij hier al bij stil stonden, bij het eerdere interpellatiedebat, heb ik niet niet benoemd. Dat was fout", geeft ze toe. " Toen wij hier al bij stil stonden, bij het eerdere interpellatiedebat, heb ik niet niet benoemd. Dat was fout."

Verwaarloosde organisatie

Namens het college zit de Jonge in het dagelijkse bestuur en het algemeen bestuur. "Het besturen van het Plein is een moeilijke en complexe taak. Alleen al omdat het een uitvoeringsorganisatie is die betrekking heeft op de uitvoering van 14 wetten." Ze trof een organisatie aan die in verval raakte. "En tot slot wil ik vertellen, dat wij -ik- een verwaarloosde organisatie aantroffen. Cijfers klopten niet, klanten waren ontevreden en onbekend, niks stond op papier. De ene medewerker wist niet wat de andere medewerker deed. U weet dit, en de aanpak ligt vast. Ik heb geprobeerd om er orde in te krijgen. Inmiddels zijn we zover gekomen dat je op de organisatie kan bouwen. Dat je een vraag kan stellen waarop je een solide antwoord krijgt."

"Ik wilde de klussen gewoon netjes klaren. Het spijt me"
Wethouder Annelies de Jonge

Annelies de Jonge eindigde haar excuus met: "Ik wilde de klussen gewoon netjes klaren. Het spijt me."

Meer nieuws over de motie van wantrouwen die ingediend wordt volgt later...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.