Voltallige Zutphense 'oppositie' wil meer transparantie bij formatie, maandag is de bijeenkomst

Voltallige Zutphense 'oppositie' wil meer transparantie bij formatie, maandag is de bijeenkomst

Alle partijen die niet bij de coalitiebesprekingen zitten willen meer transparantie. Ze steunen allemaal Burgerbelang in hun oproep meer duidelijkheid te geven. 

Eerder was al bekend dat ChristenUnie, D66 en BewustZW de partijen steunen. Nu hebben ook Stadspartij en CDA aangegeven betere communicatie te willen. 

"Ik denk dat een gesprek erg verhelderend kan werken"
Hein Brunsveld

Hein Brunsveld namens CDA: "Ook wij ondersteunen de mail en oproep van Burgerbelang en D66. Wij merken een discrepantie tussen de uitgesproken wens voor openheid en transparantie en de door ons ervaren openheid en transparantie. Ik denk dat een gesprek erg verhelderend kan werken. Ik houd me aanbevolen." 

Delen met de raad

Stadspartij verpakt hun reactie wat voorzichtiger. "Wij snappen best dat er heel wat pittige onderwerpen besproken moeten tussen partijen die soms best ver van elkaar af staan. Wel maken we ons ernstig zorgen over het sociaal domein, de gemeenschappelijke regelingen waarin we als gemeente zitten, zoals bijvoorbeeld OvPlus en de manier waarop het huidige college daarmee omgaat. Hoe gaat het nieuwe college zorgen voor overzicht en transparantie? Ziet het al oplossingen voor de gigantische financiÄ“le tekorten? Wie zijn de wethouders? Natuurlijk zijn we in afwachting en willen we dat de coalitiepartners hun koers zo gauw mogelijk delen met de raad", aldus Meike Wesselink. 

Maandag

Martijn Siemes (Burgerbelang) pleitte voor een openbare bijeenkomst. Hij wilde deze vrijdagmiddag plannen, maar dat was voor GroenLinks geen optie. Siemes meldt dat er na overleg met Liza Luesink van GroenLinks besloten is maandagavond de bijeenkomst te houden. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.