Burgerbelang niet tevreden over transparantie formatie
Het Stadhuis van Zutphen.

Burgerbelang niet tevreden over transparantie formatie

Na D66 laat nu ook Burgerbelang weten niet tevreden te zijn over de manier waarom gecommuniceerd wordt over de coalitievorming in Zutphen. "De informatie is erg summier en het gehele communicatieproces rondom de formatie heeft niet de openheid en transparantie die alle partijen vooraf hadden gewenst", meldt fractievoorzitter Martijn Siemes. 

Burgerbelang hoopt dat er verandering kan komen in de manier van informatie geven. "Vandaar dat wij de formateurs vanochtend hebben verzocht om voor aanstaande vrijdag een openbare bijeenkomst te beleggen om alle raadsfracties te laten delen in de overwegingen en hobbels waar het beoogde college voor staat." 

In gesprek

De partij heeft en uitgebreide mail verstuurd naar de formateurs. "Het is in het belang van de gemeente en goed bestuur om met elkaar in gesprek te gaan want een aantal onderwerpen zullen breder gedragen moeten worden dan de fracties van de beoogde coalitie", is één van de dingen die Siemes namens de partij in de mail schrijft. "Zo zijn er vanuit onze kant grote vraagtekens over de voorgenomen aanpassingen binnen het focustraject en zijn wij erg benieuwd naar de redenen waarom belangrijk onderwerpen zoals het sociaal domein nog besproken moeten worden."

Vrijdag

Volgens Burgerbelang zijn er ook bij andere fracties en 'mensen uit het veld' vragen en zorgen. Of de bijeenkomst georganiseerd gaat worden vrijdag zal moeten blijken. Als reactie op de mail van Siemes aan de formateurs en alle andere betrokkenen heeft D66 aangegeven de oproep te steunen. "Ook wij ervaren vraagtekens rondom het proces. Wij hadden vanuit de formerende partijen meer betrokkenheid en openheid richting de andere fracties en inwoners verwacht/gehoopt", schrijft Ingrid Timmer namens de partij. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.