'Er komt meer geld voor gevaarlijke N-wegen'
Een ongeluk op de N346.

'Er komt meer geld voor gevaarlijke N-wegen'

Er worden miljoenen uitgetrokken door het kabinet en de provincie om de Gelderse N-wegen te onderhouden. Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu weten aan Omroep Gelderland.

Volgens het ministerie zijn provinciale wegen drie keer belangrijker dan rijkswegen. Twintig procent van de verkeersdoden vallen op provinciale wegen. En dat terwijl deze maar goed zijn voor zes procent van het Nederlandse wegennetwerk. 

Vijftig miljoen

De vijftig miljoen euro moet worden verdeel. 25 miljoen gaat naar het onderhoud van rijks-N-wegen. Dit zijn niet-autosnelwegen of provinciale wegen die worden onderhouden door het rijk. En de andere 25 miljoen stelt het ministerie beschikbaar aan provincies als subsidieregeling. "Het bedrag wordt naar rato verdeeld. Hoe meer N-wegen in een provincie, hoe groter het bedrag dat een provincie krijgt", zegt een woordvoerder van het ministerie tegen de omroep.

Het meest recente grote ongeluk op een N-weg. Lees verder onder de video...

In de regio zijn de provinciale wegen relatief veilig, bleek eerder uit onderzoek van RTL Nieuws. De weg tussen Eerbeek en Brummen (N787) is het onveiligst, gevolgd door de N345 tussen Brummen en Apeldoorn.

Lees verder onder de kaart...

De provincie gaat nu een plan bedenken om te kijken welke N-wegen ze willen onderhouden en veiliger willen maken. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.