Zo (on)veilig zijn de provinciale wegen in de regio
Een ongeluk op de N345.

Zo (on)veilig zijn de provinciale wegen in de regio

De provinciale wegen in de regio zijn relatief veilig. Dat blijkt uit een groot landelijk onderzoek van RTLNieuws. De weg tussen Eerbeek en Brummen (N787) is het onveiligst, gevolgd door de N345 tussen Brummen en Apeldoorn.

Op die zes kilometer lange weg vielen tussen 2014 en 2016 vijf verkeersslachtoffers, waarvan één dodelijk. In totaal werden er 22 ongevallen geregistreerd. De N345, tussen Brummen en Apeldoorn, had ook veel slachtoffers. In totaal raakten er 21 personen gewond, één daarvan kwam (uiteindelijk) om het leven. In totaal waren er 112 ongevallen, de weg is circa twintig kilometer lang.

Zutphen & Lochem

Op de weg tussen Zutphen en Laren (N826) vielen in drie jaar tijd drie slachtoffers. De N346 is daarentegen een stuk onveiliger: 31 verkeersslachtoffers, waarvan één dodelijk.

De provinciale wegen in de omgeving van Lochem zijn het 'veiligst'. Op de drie provinciale wegen binnen Lochem en omstreken vielen in totaal 16 slachtoffers. Slechts één daarvan was een dodelijk ongeluk.

Meer geld

Volgens deskundigen moeten provincies meer geld uitgeven om de verkeersveiligheid te vergroten. Echter geeft de provincie Gelderland, volgens CBS-cijers, dit jaar miljoenen minder uit aan wegen dan in 2017. "Als je de verkeersveiligheid echt wil verbeteren, dan moet er absoluut geld bij. Het lijkt erop dat verkeersveiligheid niet meer zoveel prioriteit heeft", zegt hoogleraar mobiliteitsbeleid Bert van Wee tegen RTLNieuws.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.